2012. január 28., szombat

Túrós-sárgarépás fasírt - püspökkenyérformában

50 dkg darálthúshoz - jó ha van zsírtartalma - gyúrok
1 tojást,
1 sárgarépát lereszelve
1 kicsi paradicsomkonzervet,
25 dkg túrót,
3 gerezd fokhagymát,
pirospaprikát,
vegetát és egy sütöpapírral bélelt formába egyengetem. A mutatóújjammal 5 lyukat fúrok bele és meglocsolom
olivaolajjal, mindegyik lyukba
1-1 fokhagymát nyomok és megszórom
zsemlemorzsával. Erős lángon kb 1 órát sütöm. Ha kész, leöntöm róla a húslét-zsírt - ez kenyérrel fogy el - és tálalom. Nagyon finom pitába pakolva, amihez kefírbe keverek egy zúzott fokhagymát, sót borsot - és magamnak természetesen csipőspaprikát.

tipp

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése