2012. január 17., kedd

Sós karamell és fűszeres kekszmorzsa

Sós karamell
13 dkg cukrot alacsony lángon, lassan, kevergetés nélkül karamellizálok. Közben
1,5 dl tejszínt felmelegítek és amikor a karamell világos borostyánszínű, hozzáadok
5 dkg sós vajat (sima vaj + csipet só) és beleolvasztom. Hozzáadom a meleg tejszínt és állandó keverés mellett 2-3 percig főzöm.
Fűszeres kekszmorzsa
6 dkg puha vajat kikeverek
4 dkg cukorral, hozzáadok
6 dkg lisztet
két csipet curryport
1 csipet sót és összedolgozom. Sütőpapíros tepsibe nyomkodom és 150 fokos sütőben 45 perc alatt készre sütöm. Ha kihűlt, morzsásra töröm.

Segal Viktor - Színek és Ízek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése