2012. január 17., kedd

Házi farfalle és zellerkrém

A tésztához
20 dkg lisztet
2 csipet sót átszitálok, hozzáadok
2 felvert tojást és
2 ek olívaolajat, majd összegyűrjuk és 30 percig pihentetjük. A tésztát 1,5mm vékony 50x30cm-esre nyújtjuk és 7cm átmérőjű köröket szaggatunk, majd az újjainkkal összecsippentjük a kör alját és tetejét szorosan összenyomjuk és csokornyakkendő alakúra formázzuk. Letakarjuk. Lobogó sós vízben 2-3 perc alatt kifőzzük.
Zellerkrém
40 dkg zellert felkockázva
3dl húslében puhára főzök kb 20 perc alatt. Félidőben hozzáöntök
2dl  tejszínt. Ha megfőtt, kiveszem a zellert és 1/3 főzőlével összeturmixolom, hozzáadok még
5dkg vajat.
Paradicsommal és olajbogyóval tálalom.

Segal Vikor - Színek és ízek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése