2010. szeptember 11., szombat

Provence-i fűszeres sertéshús

Fél kg nagyobb kockára vágott sertéscombot
5 ek olaj és
25 g vaj forró keverékén körbepirítok, majd egy sütőtálba teszem.
sózom,
borsozom.
2 nagy fej karikára vágott vöröshagymát
3-4 gerezd szeletelt fokhagymát és ha van
1 almát hámozva karikázva és egy
1 sárgarépát karikázva ráteszek a húsra. Megszórom
kb 1 ek provance-i fűszerkeverékkel vagy ha nincs
kakukkfűvel és
zsályával,
50 g vajat kis darabokban a tetejére teszek és
4 babérlevelet is rárakok. Még egyszer
sózom, majd 180 fokos sütőben LEFEDVE én másfél órát sütöttem.
Ehhez is remek a fenti Yorkshire puding.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése