2011. szeptember 7., szerda

olajbogyós kifli

2,5 dl vízben és
1 dl tejben felolvasztok
5 dkg vajat, ebből 5 kanállal
1 zacskó szárított élesztőhöz adok
1kk cukorral és hagyom felhabosodni.
50 dkg lisztet
sóval
borssal
élesztővel és a
vizes tejjel összegyúrok és letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem.
A töltelékhez
20 dkg puha vajhoz
10 dkg apróra vágott olajbogyót és
2-3 gerezd zúzott fokhagymát keverek és ezt is egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap a kerekre nyújtott tésztát cikkekre vágom - mint a tortát -, ráreszelem a tölteléket és papírral bélelet tepsibe teszem. Megkenem a tojással és 20 perc pihenés után 180 fokon megsütöm.(Édes töltelékel 2 kocka csokival is lehet sütni.)
forrás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése