2012. június 12., kedd

Ribizlis süti - anyukám kedvence



4 tojást szétválasztunk, a
4 sárgáját
20 dkg puha vajjal,
1 ek cukorral,
1 csomag sütőporral és
1 csipet sóval robotgéppel alaposan kikeverek, majd hozzádolgozok
20 dkg lisztet és egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenem - a tészta ragacsos, kissé vizezett kézzel könnyebb dolgozni.
4 tojásfehérjét félig habbá verek, majd
14 dkg cukorral készre verem és óvatosan hozzákeverek kb
0,5 kg ribizlit. A tészta tetejére kenem és az előre, 200 fokra bekapcsolt sütőbe teszem, amit azonnal  leveszek 170 fokosra. A süti akkor van készen, ha a tojáshab szép színt kapott. Érdemes megvárni hogy kihűljön.
forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése